Mednarodni seminar FARNET za ribiške LAS-e na temo krožnega gospodarstva

17 Aug 2018

Spoštovani,

podporna enota FARNET vabi predstavnika LAS-a na naslednji evropski seminar za Lokalne akcijske skupine za ribištvo. Tema dogodka bo »Zaprtje zanke: krožno gospodarstvo na področjih ribištva in akvakulture”. Seminar se organizira na pobudo Evropske komisije ob podpori ribiškega LAS-a Basque Coast, regije New-Aquitaine in Nacionalnega direktorata za ribištvo in akvakulturo.

V okviru seminarja bodo ribiški LAS-i bolje spoznali krožno gospodarstvo in izmenjali izkušnje iz različnih projektov, ki jih bodo udeleženci lahko prenesli v svoje okolje, kot npr.:

  • spodbujanje lokalne proizvodnje in navad potrošnikov, da se oddaljijo od tradicionalnega modela "vzemi, naredi in odstrani" in postanejo bolj trajnostno usmerjeni, npr. pri izbiri glede izvora sestavin, oblikovanja ekoloških izdelkov, skupni rabi in ponovni uporabi izdelkov itd.,
  • iskanje načinov za zmanjšanje odpadkov in zagotavljanje, da se vrednost izdelkov in materialov ohrani kar se da najdlje,
  • prepoznavanje priložnosti za razvoj novih gospodarskih dejavnosti, ki temeljijo na stranskih proizvodih in odpadkih iz ribištva in akvakulture (organski ribji odpadki, školjke, plastika itd.).

Seminar bo potekal v obliki prezentacij, delovnih skupin, manjših plenarnih zasedanj, sejem projektov in v obliki ogleda dobre prakse na terenu. Okvirni program dela v angleščini se nahaja tukaj.

Registracija

Seminar je namenjen LAS-om in/ali njihovim članom upravnih odborov. Število mest je strogo omejeno. Stroške potovanja in nočitve za dva dni krije FARNET. Ogled dobre prakse na terenu je neobvezen. Če se ga udeležite, lahko to posledično pomeni dodatno nočitev, ki jo krije vsak udeleženec sam.

Udeleženci bodo izbrani na podlagi odgovorov ob prijavi (povezava se nahaja spodaj), pri čemer bodo prednost imeli tisti LAS-i, ki so pripravljeni deliti svoje izkušnje in aktivno sodelovati v različnih interaktivnih delavnicah.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku, med plenarnimi zasedanji in v nekaterih delovnih skupinah pa bo udeležencem omogočeno tolmačenje v tri dodatne jezike, izbrane na podlagi odgovorov pri registraciji.

Prijava je možna do 12. septembra 2018,
potrditev registracije pa boste prejeli v začetku oktobra. Veselimo se vaše udeležbe in idej.
 Povezava do prijavnega obrazca

vse novice
LOKALNA AKCIJSKA SKUPINA POSAVJE
Cesta krških žrtev 2, 8270 Krško
07 488 10 43