1. senzorično ocenjevanje ribjih izdelkov Slovenije
28 Aug 2019
Ocenjevanje ribjih izdelkov Slovenije
Vabilo za ribogojce in predelovalce rib z območja LAS Posavje
Ribogojci in predelovalci rib z območja LAS Posavje (občine Kostanjevica na Krki, Brežice, Krško, Sevnica, Radeče, Bistrica ob Sotli) ste vabljeni k sodelovanju na 1. ocenjevanju ribjih izdelkov Slovenije, ki bo potekalo v okviru projekta sodelovanja Ocenjevanje ribjih izdelkov. Na njem se bodo ocenjevali ribji izdelki z območja LAS Posavje, LAS Gorenjska košarica in LAS Dolina Soče, ki so partnerji v tem projektu.
Na ocenjevanje lahko prijavite predelane ribje izdelke:
- dimljeni izdelki (hladno/toplo dimljene, cela riba/file),
- marinirani izdelki (cela riba/file),
- ostali ribji izdelki (namazi, paštete, kaviar… ).
Pripravljene vzorce ribjih izdelkov dostavite na sedež LAS Posavje (CKŽ 2, Krško) v sredo, 25. septembra 2019, med 10. in 12. uro.
Ocenjevanje bo potekalo v četrtek, 26. septembra 2019, udeleženci pa boste pisno obveščeni o rezultatu. Podelitev priznanj bo 5. oktobra 2019 na prireditvi Podeželje v mestu v Ljubljani.
Več informacij o ocenjevanju ribjih izdelkov najdete v priloženih priponkah (vabilo, spremni list).
Naredite korak višje v zagotavljanju kakovosti in prepoznavnosti vaših ribjih izdelkov in se prijavite!
Dodatne informacije:
Miha Štular, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, miha.stular@kr.kgzs.si, 04 280 46 36 (glede ocenjevanja),
Manuela Bojnec, RRA Posavje, manuela.bojnec@rra-posavje.si, 07 488 10 47 (glede oddaje vzorcev).
Stroški 1. ocenjevanja ribjih izdelkov Slovenije so sofinancirani s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v okviru projekta Ocenjevanje ribjih izdelkov.
vse novice