1. senzorično ocenjevanje ribjih izdelkov Slovenije

28 Aug 2019

                       

       

Ocenjevanje ribjih izdelkov Slovenije

Vabilo za ribogojce in predelovalce rib z območja LAS Posavje

 

 

Ribogojci in predelovalci rib z območja LAS Posavje (občine Kostanjevica na Krki, Brežice, Krško, Sevnica, Radeče, Bistrica ob Sotli) ste vabljeni k sodelovanju na 1. ocenjevanju ribjih izdelkov Slovenije, ki bo potekalo v okviru projekta sodelovanja Ocenjevanje ribjih izdelkov. Na njem se bodo ocenjevali ribji izdelki z območja LAS Posavje, LAS Gorenjska košarica in LAS Dolina Soče, ki so partnerji v tem projektu.

 Na ocenjevanje lahko prijavite predelane ribje izdelke:

  • dimljeni izdelki (hladno/toplo dimljene, cela riba/file),
  • marinirani izdelki (cela riba/file),
  • ostali ribji izdelki (namazi, paštete, kaviar… ).

 

Pripravljene vzorce ribjih izdelkov dostavite na sedež LAS Posavje (CKŽ 2, Krško) v sredo, 25. septembra 2019, med 10. in 12. uro.

Ocenjevanje bo potekalo v četrtek, 26. septembra 2019, udeleženci pa boste pisno obveščeni o rezultatu. Podelitev priznanj bo 5. oktobra 2019 na prireditvi Podeželje v mestu v Ljubljani.

 

Več informacij o ocenjevanju ribjih izdelkov najdete v priloženih priponkah (vabilo, spremni list).

 

Naredite korak višje v zagotavljanju kakovosti in prepoznavnosti vaših ribjih izdelkov in se prijavite!

 

Dodatne informacije:

Miha Štular, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, miha.stular@kr.kgzs.si, 04 280 46 36 (glede ocenjevanja),

Manuela Bojnec, RRA Posavje, manuela.bojnec@rra-posavje.si, 07 488 10 47 (glede oddaje vzorcev).

 

Stroški 1. ocenjevanja ribjih izdelkov Slovenije so sofinancirani s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v okviru projekta Ocenjevanje ribjih izdelkov.

              

vse novice
LOKALNA AKCIJSKA SKUPINA POSAVJE
Cesta krških žrtev 2, 8270 Krško
07 488 10 43